Ócsán járt a modern Mikulás!

Brazil mintás pólóban és fiatalos tornacipőben érkezett meg idén a Mikulás az ócsai lakóparkba. Rénszarvasait sós mogyoróval kellett megetetnie, hogy visszavigyék Lappföldre. Az abrakot a gyerekcsapatok gyűjtötték össze a több állomásos játék során.

December 6-án, szombat reggel borongós időben, de vidáman indult el a Budapesti Máltai Fiatalok csapata Ócsára, hogy Mikulás-programmal lepje meg a lakóparki és a szomszédos alsópakonyi gyerekeket. Szerencsére sokan eljöttek, így alig fértünk be a Máltás közösségi házba.

DSC_0234

Fotó: Szakszon Flóra

A legkisebbektől a nagyobbakig mindenki lelkesen részt vett a játékokban. Miután beosztottuk őket csapatokba, kezdődhetett is a játék. A manóknak össze kellett gyűjteniük a rénszarvasok abrakját (a mi rénszarvasaink mogyoróval repülnek), hogy vissza tudjanak menni Lappföldre.

DSC_0168

Fotó: Szakszon Flóra

A kicsiket és nagyokat vegyítő csoportok különböző feladatok teljesítésével kaphatták meg jutalmul a mogyoróadagokat. Találós kérdéseket fejtettek meg, téli kirakós darabjait rakták össze egy képpé, és élő Mikulás-szobrot építettek saját magukból. A közösségi ház egyik szobájában a Tékozló fiú történetét hallgathatták meg, és ezzel kapcsolatban kellett elgondolkodtató kérdésekre válaszolniuk a Biblia-részlettel és saját életük eseményeivel kapcsolatban. Bár az „állateledelből” sok jutott a gyerkőcgyomrokba is, szerencsére minden csapat eleget gyűjtött ahhoz, hogy a rénszarvasoknak is bőven jusson a hazaútra.

DSC_0186

Fotó: Szakszon Flóra

DSC_0191

Fotó: Szakszon Flóra

Ezután, hogy ne csak a gyerekek, hanem a szülők is kapjanak ajándékot, mindenki színes ceruzát ragadott, és egyedi, személyes csokipapírt rajzolt, amit rá is ragasztottunk a csokikra, majd hazavihették meglepetésnek a szülőknek.

DSC_0250

Fotó: Szakszon Flóra

Amíg a kicsik rajzoltak, fiatalos Máltás Mikulásunk is elkészült, és puttonyában némi édességgel a gyerekek énekére megérkezett a szobába. Miután sorban mindenki beült az ölébe és elmondták, hogy viselkedtek ebben az évben, előkerültek a csokik, és az elmaradhatatlan mandarin is. Kifogyhatatlan puttonyából mindenkinek jutott, még a rosszcsontok sem maradtak ajándék nélkül.

DSC_0287

Fotó: Szakszon Flóra

DSC_0306

Fotó: Szakszon Flóra

Úgy látszik, idén minden gyerek jól viselkedett, mert virgácsot senki sem kapott. Bár lehet, hogy csak a Mikulás volt túl jószívű…

Meszleny Anna

Tags: No tags

Comments are closed.