[:hu]Járj a hősök útján![:]

[:hu]Legendás alakokat és hősöket követve juthattak el állomásról állomásra a gyerekek a Budapesti Máltai Fiatalok VIII. kerületben tartott gyerekprogramján. A FiDo Ifjúsági Központ novemberben egy vasárnap délutánra különleges játszótérré alakult.

Az Ide hozzuk a játszóteret! programsorozat novemberi alkalmán résztvevő gyerekek hétköznapi és különleges képességekkel rendelkező hősökkel találkozhattak különböző játékos állomásokon.

Fotó: Pers-Kovács Nóra (A képekre kattintva galéria nyílik)

Szent Márton napja után nem sokkal jártunk, ezért az egyik állomáson a gyerekek megismerhették a püspök történetét, aki egy téli estén saját köpenyét kettévágta, és ráterítette egy szegény koldusra. A témához kapcsolódóan a szobában több ruha és kiegészítő közül válogathattak a gyerekek, és beöltözhettek saját történetük hősének.

Fotó: Pers-Kovács Nóra

Picassot követve a kicsik kiélhették kreativitásukat, majd a krétával készített rajzok mellett kedvenc hősükként jelenhettek meg.

Fotó: Pers-Kovács Nóra

Leonardo daVinci feltalálói vénája inspirálta a következő állomást, ahol saját hangszereiket készíthették el a gyerekek: szívószál-harmonikák, rizzsel és babbal töltött poharak, valamint kartonból és gyöngyökből készült zajkeltők lepték el a FiDo belső terét.

Az időjárásnak köszönhetően kinti programokra is sor kerülhetett. A ház tetején található gördeszkapályán távirányítósautó-versenyt rendeztek az önkéntesek: a lejtőkön és akadályokon keresztül a gyerekek úgy érezhették, mintha Batman autójával, a Batmobillal száguldoznának.

Fotó: Pers-Kovács Nóra

Az épület mellett a különleges ejtőernyős játék is előkerült, aki pedig Robin Hood, a szegények megmentője szeretett volna lenni egy rövid időre, különböző célbadobós játékokban próbálhatta ki magát.

A helyszín adottságainak köszönhetően a csocsó- és ping-pongbajnokság sem maradhatott el, a szokásos kedvenc arcfestés mellett pedig este fényfestésre is sor került.

Fotó: Dasha Goga

Az önkéntesek a programok és játékok mellett megismerkedhettek a gyerekekkel, beszélgethettek velük mindennapjaikról és problémáikról. Emellett jutott idő arra is, hogy a FiDo Ifjúsági Központban dolgozó szociális munkások meséljenek saját tapasztalataikról, jó gyakorlataikról, amelyekből a fiatal önkéntesek sok hasznos információt meríthettek.

Miután a gyerekek minden állomást és játékot hősiesen teljesítettek, apró ajándékokban és kitüntetésben részesültek. Ezzel az üzenettel térhettek haza vasárnap délután a fiatal hősök: „Gratulálunk! Ma délutáni cselekedeteiddel és a közös programok teljesítésével te is a hősök útjára léptél. Köszönjük, hogy együtt játszhattunk! Tartsd meg a jó szokásod, és folytasd az utad. Sok sikert kívánunk a jövőben, és drukkolunk, hogy teljesüljenek az álmaid!”[:]

Comments are closed.