[:hu]Sokszínűen ünnepeltük a decembert[:]

[:hu]Karácsonyi és Mikulás napi programot szerveztünk Ócsán, mesefalat festettünk egy szlovákiai óvodában, és több napon át tartós élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknak. Ráadásként pedig a két ünnep közt színházban is jártunk egy csapat gyerekkel.

Sűrűn indult december első hétvégéje: december 4-én érkezett meg a Télapó az ócsai lakóparkba a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium diákjainak és a Máltai Fiatalok önkénteseinek közös szervezésében. A gyerekek idén névre szóló cipősdobozokban kapták meg a személyre szabott ajándékokat. A Mikulás napi képregényünk itt olvasható.

mikulas5

Másnap mesejárat indult Szlovákiába: Helemba község óvodájába látogattunk el. Az egyik szobában a néphagyományőrző óvoda logóját festettük a falra, a gyerekek alvószobájában öregnéne őzikéje került reflektorfénybe, a kékre festett házra pedig egy máltai pajzs is felkerült. A folyamat lépései és a sokszínű eredmény is látható a mesefal festésről készült cikkünkben. Az egynapos eseményre a Coffee To Go programsorozatunk akciójaként került sor.

mesefal23

Következő kedden pedig a sorozat egy újabb kerekasztal beszélgetéssel folytatódott. Ezúttal meghívott előadóink a gyermekszegénység témájáról osztották meg véleményüket, és meséltek személyes tapasztalataikról. Az eseményről írt cikk ide kattintva érhető el, a teljes beszélgetés pedig ide kattintva hallható.

coffee_to_go_gysz
Fotó: Horváth Márk

A Máltai Fiatalok önkéntesei is részt vettek a december 16. és 21. között 19. alkalommal megszervezett Adni öröm! akcióban. Idén 257 tonna tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni. Karácsony előtt így több mint harminckétezer csomagot juttatott el rászoruló családoknak és nélkülöző embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

adni_orom1
Fotó: Simay Dóra
adni_orom2
Fotó: Horváth Márk
adni_orom3
Fotó: Simay Dóra

December 22-én az ócsai gyerekek sem maradhattak ki a karácsonyozásból: az ünnepekhez kapcsolódó videókat és filmrészleteket néztünk meg együtt. A program végén pedig egy kis ajándék kíséretében mindenki kapott egy képeslapot, amelyre a fotókat az elmúlt év közös eseményeiből válogattuk.

ocsa_collage

A két ünnep közt, december 29-én a Máltai Szeretetszolgálat jegy.hu-val való együttműködésének köszönhetően színházban is jártunk. Nyolc gyereket vihettünk el az ócsai lakóparkból a Játékkészítő zenés akciómese esti előadására. A bejáratnál kapott világító karkötő és az ülésmagasítóvá alakított műanyag darab néha elterelte a figyelmet, de a gyerekek nagyon élvezték a zenés, táncos, mesés előadást.

jatekkeszito1
Fotó: Babus Csaba
jatekkeszito2
Fotó: Babus Csaba
jatekkeszito3
Fotó: Szakszon Réka
[:]

Comments are closed.