Adj tudást ajándékba Budapesten!

Sok a gyerek és kevés a tanár, pedig mindenkinek jár a figyelem. Egy kis plusz segítséggel megelőzhető a lemaradás. Mi elmagyarázzuk, lesz rá idő, nem kell, hogy elsőre menjen. Már három VIII. kerületi iskolában döntöttek úgy, hogy együttműködnek velünk: itt önkénteseink heti rendszerességgel segítenek a rászoruló gyermekeknek a tanulásban. Célunk a gyerekek tanulmányi eredményének javítása, a tanulás megszerettetése, és ezáltal a továbbtanulási esélyek növelése.

Közel három éve indítottuk el első korrepetáló programunkat az ócsai szociális lakóparkban. A tapasztalatok és a sikerek után úgy döntöttünk, hogy megnézzük, hogy lehet átültetni a programot Budapestre. 2018 októberében, vagyis pontosan egy éve indult első Budapesti Korrepetáló Programunk a VIII. kerületi Molnár Ferenc Általános Iskolában. A programban közel 40 gyerkőc vett részt. A tanév második félévében új iskola csatlakozott programunkhoz: önkénteseink a Deák Diák Általános Iskolában is sikeresen korrepetáltak, a két intézményben több mint 60 lelkes tanonccal. Az új tanév nemcsak a régi partneriskoláinkat hozta magával, hanem egy újat is: a korrepetálást szeptembertől a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában is elindítjuk.

A programban az önkéntesek fél éven keresztül (2019. szeptember végétől 2020. január elejéig) tanulnak együtt egyénileg vagy kisebb csoportokban a gyerekekkel.
Kérlek, a jelentkezés során jelezd, ha valamilyen tanulási formát (csoportos/egyéni) preferálnál a korrepetálásod alatt. Ezt megpróbáljuk a beosztásnál szem előtt tartani.

Téged keresünk, ha:
– Tennél azért, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is továbbtanulási lehetőséghez jussanak
– Kitartó, lelkes és motivált vagy, ha valamibe belekezdesz, akkor azt végig is viszed
– Vállalod a heti egyszeri rendszeres korrepetálást egy hétköznap koradélutáni időpontban (13:30-as, 14 órás vagy 14:30-as kezdéssel)
– 14 és 35 év közötti vagy (iskolai közösségi szolgálatosok, egyetemisták és fiatal pályakezdők jelentkezését is várjuk)
– Előnyt jelenthet (de nem feltétel), ha van tapasztalatod tanítás, oktatás területén

Amit a program Neked adhat:
– Valódi, értékes, maradandó segítséget nyújthatsz
– Egy hasonló értékeket valló és segíteni kész fiatalokból álló közösséghez tartozhatsz
– Tapasztalatot szerezhetsz a korrepetálás és tanítás területén
– Felkészítő tréningen vehetsz részt, ahol többet tudhatsz meg az önkénteskedés kereteiről és a tanításról
– Folyamatos háttértámogatást kaphatsz a program önkéntes koordinátoraitól
– Megtapasztalhatod, hogy milyen az, amikor hatással vagy valakire, és ezért hálát és szeretetet kapsz cserébe
Plusz: Középiskolásoknak le tudunk igazolni az iskolai közösségi szolgálatból órákat.
Amennyiben tanárszakos hallgató vagy, a közösségi gyakorlatodat is le tudjuk igazolni a program teljesítését követően 🙂

Amit vállalnod kell:
– Szeptember 30-tól hetente egyszer (rendszeresített időpontban), egyórás tanulást általános iskolás gyerekekkel a budapesti Molnár Ferenc Általános Iskolában (1085 Budapest, Somogyi Béla utca 9-15. – a Blaha Lujza tér közelében), a Deák Diák Általános Iskolában (1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 4.), vagy a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában (1089 Budapest, Vajda Péter utca 25-31.).
– Részvételt egy felkészítő tréningen Budapesten
A tréning időpontjai: szeptember 24. kedd, 18:00- 19:30 vagy szeptember 27. péntek, 18:00-19:30
A tréning helyszínét a jelentkezést követően e-mailben fogjuk elküldeni.
– A részvételt a program során egy esetmegbeszélőn, ahol tapasztalatot cserélünk az elmúlt időszakról, megbeszéljük a felmerülő kérdéseket és problémákat

Hogyan jelentkezz?
Kattints az oldal alján található „Önkéntesnek jelentkezem!” gombra, és töltsd ki a jelentkezési lapot.
Jelentkezési határidő: szeptember 22. vasárnap, 23:59
Programkezdés: szeptember 30-ával kezdődő héten

A jelentkezést követően, a jelentkezési határidő lejárta után felvesszük Veled a kapcsolatot, és tájékoztatunk a további részletekről.

Ha egyik időpont sem felelne meg, kérlek jelezd az ennél a kérdésnél lévő „Egyéb” mezőben. Egyéni egyeztetéssel valószínűleg lesznek rugalmas időpontok is (pl. délelőttök).

Kérdéseitekkel keressetek bátran:
Laki Sarolta