A Menetszél Egyesület heti rendszerességű, online korrepetáló programja, a Netkorrep, ebben a félévben is új turnussal indul!

Kiknek ajánljuk a programot?

Egyesületünk azért jött létre, hogy nehezebb anyagi helyzetben élő gyereknek teremtsen tanulási lehetőséget, így a programban való részvétel teljesen ingyenes. Ennek megfelelően olyan általános iskolás gyerekeket és középiskolás fiatalokat várunk a programba, akiknek plusz támogatásra van szüksége az iskolai sikerességhez, de anyagi körülményeik ezt nem teszik lehetővé. 

Mi a program célja?

Önkénteseink figyelmének a középpontjában a gyerekek készségeinek a fejlesztése, az önbizalmuk növelése és a tanulás iránti érdeklődésük felkeltése áll, ezek mentén pedig törekszünk a gyerekek tanulmányi eredményeinek javítására, továbbtanulási terveik formálására és az esélyeik növelésére, hogy a céljaikat meg is tudják valósítani.

Milyen tárgyakban tudunk segíteni?

A diákok angolból, matekból és történelemből kérhetnek korrepetálást, önkéntes mentoraink általános iskolai szinttől kezdve egészen az érettségire való felkészülésig segítséget tudnak nyújtani a tanulásban.

A választott tantárgyak közül több is megjelölhető, ha kapacitásaink engedik, akár több tárgyból is tudunk önkéntest biztosítani egy diák számára (ez mindig az adott félévi kapacitásainktól függ).

Hol zajlik a korrepetálás?

Azért, hogy az önkénteseink és a diákjaink közt ne legyen akadály a távolság, a korrepetálás online történik, így kényelmesen, otthonról/közösségi házból is részt lehet rajta venni. Ami ehhez feltétlen szükséges: egy számítógép, táblagép vagy okostelefon és erős internetkapcsolat.

Mikor tud sikeres lenni a korrepetálás?

A program minden mentora önkéntes alapon, a szabadidejében foglalkozik az órákra való készüléssel, az órák megtartásával és a program működtetésével – így tudjuk biztosítani, hogy a Netkorrep térítésmentesen tud működni. Azért, hogy tiszteletben tartsuk az önkénteseink idejét és hogy a diákok a legtöbbet kaphassák a programtól, a Netkorrepben való részvétel néhány feltételhez kötött:

A részvétel technikai feltételei:

– számítógép, táblagép vagy okostelefon amit a korrepetálás alatt a diák használhat
– számítógépen vagy táblagépen/telefonon lévő mikrofon és webkamera
– erős internetkapcsolat
– a korrepetálás ideje alatt csendes környezet biztosítása (ha más is tartózkodik a helyiségben, érdemes fejhallgatót használni)
– a korrepetálás ideje alatt szülő vagy segítő elérhetősége, aki bármilyen felmerülő nehézség esetén segíteni tud (pl. megszakad az internet kapcsolat, a diák nem tartózkodik a gép előtt az óra kezdetekor, stb.)
– az órákra technikailag kész állapot biztosítása, óra előtt megfelelő időben elkezdett tesztelés


A diákokra vonatkozó feltételek:

– vállalom, hogy minden héten egyszer részt veszek a 1,5 órás / 2 x 45 perces korrepetáló alkalmon (előre egyeztetett időpontban)
– legalább 1 nappal előre jelzem a velem tanuló önkéntesnek, ha nem tudok részt venni a következő korrepetáláson és egyeztetek másik alkalmat az adott hétre
– ha beteg vagyok, orvosi igazolást mutatok be a következő alkalommal (megfelel az iskolába is vitt orvosi vagy szülői igazolás másolatának bemutatása)
– odafigyelek az órán, elkötelezett vagyok a tanulás iránt
– együttműködöm az önkéntesemmel
– minden alkalomra a megbeszélteknek megfelelően felkészülök (pl. megírom a házi feladatot)
– a félév alatt 1-nél több alkalommal nem mondok le órát

Meddig várjuk a jelentkezéseket?

Jelentkezési határidő: 2024. február 11 éjfél

Mikor lesz az első online találkozó?

Felkészítő, online szülői értekezlet időpontja (csak újaknak):
2024. február 12 (hétfő) 18:30-19:30

Meddig tart a program?

Program időtartama: a félév vége
Iskolai szünetekben, ünnepnapokon, a program is szünetel, illetve órák az önkéntessel való megbeszélés esetén, igény szerint tarthatók.

Kérdéseikkel keressenek bizalommal az alábbi e-mail címen:
netkorrep@menetszelegyesulet.hu

A kérdőív több gyerek jelentkezése esetén többször töltendő ki.