A Menetszél Egyesület heti rendszerességű, online korrepetáló programja, a Netkorrep ebben a félévben is új turnussal indul!

Kiknek ajánljuk a programot?

Olyan általános iskolás gyerekeknek és középiskolás fiataloknak hoztuk létre a programot, akiknek támogatásra van szüksége az iskolai sikerességhez, de anyagi körülményeik ezt nem teszik lehetővé. 

Miért hoztuk létre a programot?

A program célja a tanulás megszerettetése, ezáltal a gyerekek tanulmányi eredményének javítása és továbbtanulási esélyeik növelése.

Milyen tárgyakban tudunk segíteni?

A gyerekek angolból, matekból és történelemből kérhetnek korrepetálást, önkéntes mentoraink általános iskolai szinttől kezdve egészen az érettségire való felkészülésig segítséget tudnak nyújtani a tanulásban.

A választott tantárgyak közül több is megjelölhető, ha kapacitásaink engedik, akár több tárgyból is tudunk önkéntest biztosítani egy gyermek számára.

Hol zajlik a korrepetálás?

Azért, hogy az önkénteseink és a diákjaink közt ne legyen akadály a távolság, a korrepetálás online történik, így kényelmesen, otthonról is részt lehet rajta venni. Ami ehhez feltétlen szükséges: egy számítógép vagy táblagép, egy webkamera és erős internetkapcsolat.

Mikor tud sikeres lenni a korrepetálás?

A korrepetáló programban való részvétel térítésmentes, ami azt is jelenti, hogy önkénteseink a szabadidejükben korrepetálnak. Hogy ezt tiszteletben tartsuk és hogy a lehető legtöbbet kaphassák a diákok a programtól, a Netkorrepben való részvétel néhány feltételhez kötött.

A RÉSZVÉTEL TECHNIKAI FELTÉTELEI:

– számítógép vagy táblagép, amit a korrepetálás alatt a diák használhat (az okostelefon sajnos nem megfelelő!)
– számítógépen vagy táblagépen lévő mikrofon és webkamera
– erős internetkapcsolat
– a korrepetálás ideje alatt csendes környezet biztosítása (ha más is tartózkodik a helyiségben, érdemes fejhallgatót használni)
– a korrepetálás ideje alatt szülő vagy segítő elérhetősége, aki bármilyen felmerülő nehézség esetén segíteni tud (megszakad az internet kapcsolat, a diák nem tartózkodik a gép előtt az óra kezdetekor, stb.)
– az órákra technikailag kész állapot biztosítása, óra előtt megfelelő időben elkezdett tesztelés

A GYEREKEKRE VONATKOZÓ FELTÉTELEK:

– vállalom, hogy minden héten egyszer részt veszek a 1,5 órás korrepetáló alkalmon (előre egyeztetett időpontban)
– legalább 1 nappal előre jelzem a velem tanuló önkéntesnek, ha nem tudok részt venni a következő korrepetáláson és egyeztetek másik alkalmat az adott hétre
– ha beteg vagyok, orvosi igazolást mutatok be a következő alkalommal (megfelel az iskolába is vitt orvosi vagy szülői igazolás másolatának bemutatása)
– odafigyelek az órán, elkötelezett vagyok a tanulás iránt
– együttműködöm az önkéntesemmel
– minden alkalomra a megbeszélteknek megfelelően felkészülök (pl. megírom a házi feladatot)
– kitöltöm az órák utáni értékelő kérdőívet
– a félév alatt 1-nél több alkalommal nem mondok le órát

Meddig várjuk a jelentkezéseket?

Jelentkezési határidő: 2023. február 13 (hétfő) éjfél

Mikor lesz az első online találkozó?

Felkészítő, online szülői értekezlet időpontja (csak újaknak):
2023. február 13. (hétfő) 18:30-19:30

Meddig tart a program?

Program időtartama: a tanév vége
Iskolai szünetekben, ünnepnapokon, a program is szünetel, illetve órák az önkéntessel való megbeszélés esetén, igény szerint tarthatók.

Kérdéseikkel keressetek bizalommal az alábbi e-mail címen:
netkorrep@menetszelegyesulet.hu

A kérdőív több gyerek jelentkezése esetén többször töltendő ki.