Netkorrep jelentkezés diákoknak

A Menetszél Egyesület heti rendszerességű, online korrepetálása 2020 szeptemberében ismét kezdetét veszi!

Kiknek ajánljuk a programot?

Olyan családok általános iskolás és gimnazista gyerekeinek a jelentkezését várjuk, akiknél érték a tanulás, ahol fontos, hogy a gyerek(ek) hogy teljesítenek az iskolában, akik úgy érzik, hogy a gyerek(ek)nek szüksége lenne segítségre a tanulásban, azonban magántanár finanszírozása nehézséget okozna.

Miért hoztuk létre a programot?

A program célja a gyerekek tanulmányi eredményének javítása, a tanulás megszerettetése és ezáltal a továbbtanulási esélyeik növelése.

Milyen tárgyakban tudunk segíteni?

A gyerekek angolból, matekból és történelből kérhetnek korrepetálást, önkéntes mentoraink általános iskolai szinttől kezdve egészen az érettségire való felkészülésig segítséget tudnak nyújtani a tanulásban.

A választott tantárgyak közül több is megjelölhető, ha kapacitásaink engedik, akár több tárgyból is tudunk önkéntest biztosítani egy gyermek számára.

Hol zajlik a korrepetálás?

Azért, hogy az önkéntesink és a diákjaink közt ne legyen akadály a távolság, a korrepetálás online történik, így kényelmesen, otthonról is részt lehet rajta venni. Ami ehhez feltétlen szükséges: egy számítógép vagy táblagép és erős internetkapcsolat.

Mikor tud sikeres lenni a korrepetálás?

A korrepetáló programon való részvétel térítésmentes, ami azt is jelenti, hogy önkénteseink a szabadidejükben korrepetálnak. Hogy ezt tiszteletben tartsuk és hogy a lehető legtöbbet kaphassák a diákok a programtól, a Netkorrepben való részvétel néhány feltételhez kötött.

A RÉSZVÉTEL TECHNIKAI FELTÉTELEI:

– számítógép vagy táblagép, amit a korrepetálás alatt a diák használhat (az okostelefon sajnos nem megfelelő!)

– számítógépen vagy táblagépen lévő mikrofon és webkamera

– erős internetkapcsolat

– a korrepetálás ideje alatt csendes környezet biztosítása

– a korrepetálás ideje alatt szülő vagy segítő elérhetősége, aki bármilyen felmerülő nehézség esetén segíteni tud (megszakad az internet kapcsolat, a diák nem tartózkodik a gép előtt, stb.)

A GYEREKEKRE VONATKOZÓ FELTÉTELEK:

– vállalom, hogy minden héten egyszer részt veszek a 1,5 órás korrepetáló alkalmon (előre egyeztetett időpontban)

– legalább 1 nappal előre jelzem a velem tanuló önkéntesnek, ha nem tudok részt venni a következő korrepetáláson és egyeztetek másik alkalmat az adott hétre

– ha beteg vagyok, orvosi igazolást mutatok be a következő alkalommal (megfelel az iskolába is vitt orvosi vagy szülői igazolás másolatának bemutatása)

– odafigyelek az órán, elkötelezett vagyok a tanulás iránt

– együttműködöm az önkéntesemmel

– minden alkalomra a megbeszélteknek megfelelően felkészülök (pl. megírom a házi feladatot)

Meddig várjuk a jelentkezéseket?

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 21.

Mikor lesz az első online találkozó?

Felkészítő, online szülői értekezlet időpontja:

2020.szeptember 21. (hétfő) 18:00-19:30

Meddig tart a program?

A program időtartama: 2020.szeptember 22. – 2020. január vége (az első félév befejeztével)

Iskolai szünetekben, ünnepnapokon, a program is szünetel.

Kérdéseikkel keressenek bizalommal az alábbi e-mail címen:

netkorrep@menetszelegyesulet.hu