A Menetszél Egyesület heti rendszerességű, online korrepetáló programja, a Netkorrep 2021 őszén is új turnussal indul!

Kiknek ajánljuk a programot?

Olyan szülők / nevelők általános – és középiskolás gyerekeinek a jelentkezését várjuk, akiknél érték a tanulás, ahol fontos, hogy a gyerek/gyerekek hogy teljesítenek az iskolában és akik úgy érzik, hogy a gyereknek szüksége lenne segítségre a tanulásban, azonban magántanár finanszírozása nehézséget okozna.

Miért hoztuk létre a programot?

A program célja a tanulás megszerettetése, ezáltal a gyerekek tanulmányi eredményének javítása és továbbtanulási esélyeik növelése.

Milyen tárgyakban tudunk segíteni?

A gyerekek angolból, matekból és történelemből kérhetnek korrepetálást, önkéntes mentoraink általános iskolai szinttől kezdve egészen az érettségire való felkészülésig segítséget tudnak nyújtani a tanulásban.

A választott tantárgyak közül több is megjelölhető, ha kapacitásaink engedik, akár több tárgyból is tudunk önkéntest biztosítani egy gyermek számára.

Hol zajlik a korrepetálás?

Azért, hogy az önkénteseink és a diákjaink közt ne legyen akadály a távolság, a korrepetálás online történik, így kényelmesen, otthonról is részt lehet rajta venni. Ami ehhez feltétlen szükséges: egy számítógép vagy táblagép, egy webkamera és erős internetkapcsolat.

Mikor tud sikeres lenni a korrepetálás?

A korrepetáló programban való részvétel térítésmentes, ami azt is jelenti, hogy önkénteseink a szabadidejükben korrepetálnak. Hogy ezt tiszteletben tartsuk és hogy a lehető legtöbbet kaphassák a diákok a programtól, a Netkorrepben való részvétel néhány feltételhez kötött.

A RÉSZVÉTEL TECHNIKAI FELTÉTELEI:

– számítógép vagy táblagép, amit a korrepetálás alatt a diák használhat (az okostelefon sajnos nem megfelelő!)
– számítógépen vagy táblagépen lévő mikrofon és webkamera
– erős internetkapcsolat
– a korrepetálás ideje alatt csendes környezet biztosítása (ha más is tartózkodik a helyiségben, érdemes fejhallgatót használni)
– a korrepetálás ideje alatt szülő vagy segítő elérhetősége, aki bármilyen felmerülő nehézség esetén segíteni tud (megszakad az internet kapcsolat, a diák nem tartózkodik a gép előtt az óra kezdetekor, stb.)
– az órákra technikailag kész állapot biztosítása, óra előtt megfelelő időben elkezdett tesztelés

A GYEREKEKRE VONATKOZÓ FELTÉTELEK:

– vállalom, hogy minden héten egyszer részt veszek a 1,5 órás korrepetáló alkalmon (előre egyeztetett időpontban)
– legalább 1 nappal előre jelzem a velem tanuló önkéntesnek, ha nem tudok részt venni a következő korrepetáláson és egyeztetek másik alkalmat az adott hétre
– ha beteg vagyok, orvosi igazolást mutatok be a következő alkalommal (megfelel az iskolába is vitt orvosi vagy szülői igazolás másolatának bemutatása)
– odafigyelek az órán, elkötelezett vagyok a tanulás iránt
– együttműködöm az önkéntesemmel
– minden alkalomra a megbeszélteknek megfelelően felkészülök (pl. megírom a házi feladatot)
– kitöltöm az órák utáni értékelő kérdőívet
– a félév alatt 1-nél több alkalommal nem mondok le órát

Meddig várjuk a jelentkezéseket?

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 13. éjfél

Mikor lesz az első online találkozó?

Felkészítő, online szülői értekezlet időpontja:
2021. szeptember 15. (szerda) 18:00-19:30

Pót felkészítő:
2021. szeptember 23. (csütörtök) 20:00 – 21:30

Esetmegbeszélő szülői értekezlet (Itt várjuk majd az észrevételeiteket az első néhány alkalom után):
2021.október 28. (csütörtök) 19:00 – 20:30

Már a program kezdete után, október folyamán egy hétköznap esti időpontban online esetmegbeszélő alkalmat / szülői értekezletet fogunk tartani, ahol várjuk majd észrevételeiteket. (a pontos időponttal kapcsolatban a későbbiekben jelentkezünk)

Meddig tart a program?

Program időtartama: 2021. szeptember 27. – 2022. február eleje (az első félév vége)
Iskolai szünetekben, ünnepnapokon, a program is szünetel.

Kérdéseikkel keressenek bizalommal az alábbi e-mail címen:
netkorrep@menetszelegyesulet.hu

A kérdőív több gyerek jelentkezése esetén többször töltendő ki.