Azokkal a fiatalokkal dolgozunk együtt, akik észreveszik, hogyan működnek bizonyos folyamatok, és nem elégszenek meg az egyszavas válaszokkal: lehetőséget adunk nekik, hogy ezt másokkal is megosszák, sőt, azt is megtanítjuk, hogyan tegyék ezt. 2019 októberében indult programunkkal célunk egy olyan fiatalokból és civil szervezetekből álló közösség létrehozása, amely a médianyilvánosság segítségével hívja fel a figyelmet a társadalmunkat érintő problémákra.

Komplex workshop-sorozatunk az újságírói alapismeretek mellett négy társadalmilag jelentős témakörre összpontosít: a gyermekvédelemre, a környezetvédelemre, a nők jogaira, valamint az LMBTQ-közösség helyzetére.

A Dear Society honlapját és a már megjelent társadalmi témájú cikkeket a dearsociety.hu felületén találjátok.

Miből áll a program?

Cikkírás társadalmi témákban + média és szociális érzékenyítő workshopok = Dear Society

A workshopjaink

Az alkalmak során a legfontosabb elméleti alapok átadását követően gyakorlatorientált, kiscsoportos műhelymunka zajlik. A találkozókat a vírushelyzetre tekintettel online tartjuk meg.

Időtartam: kéthetente, szerdánként 18:00-20:00

Témák:
– Bevezetés és újságírás alapozó
– Sajtóműfajok és a cikkírás alapjai
– Vizuális érzékenyítés
– Adatvédelem és újságírói etika
– Gyermekvédelem
– Nők jogai
– LMBTQ
– Klíma- és környezetvédelem

Mit kell vállalnod?

– A programban való részvétel feltétele a félév során 3 cikk megírása.
– Részvétel a felkészítő tréningen ebben az időpontban: 2020. október 7. szerda 18:00-20:45 (amennyiben az időjárás engedi, az első alkalmat szabadtéren tartjuk meg, hogy személyesen is megismerhessük egymást)
– A program során a workshopok legalább 90%-án való részvétel, melyek a program szerves részét képezik
– A programon való részvétel díja: 15.000 Ft/félév, melyet a workshopok vendégelőadóinak honoráriumára, szervezési és hirdetési költségekre fordítunk.

Kiket várunk a programba?

Szociálisan érzékeny, társadalmi kérdések iránt érdeklődő fiatal pályakezdőket és egyetemistákat, elsősorban a következő területekről:

– kommunikáció és médiatudomány
– szociológia
– szociális munka
– pszichológia
– tanári szakok, pedagógia
– szabadbölcsészet
– jog

Miért éri meg részt venni?

– komplex média és szociális érzékenyítés program
– publikációs lehetőség a dearsociety.hu felületén
– tudásszerzés újságíróktól és szociális szakemberektől
– mentorálási folyamatban részvétel, ahol egy mentor kíséri végig és segíti a félév során a cikkírást
– közösségépítés
– gyakorlati tapasztalat (az egyetemmel egyeztetve szakmai gyakorlat elfogadtatására lehetőség)
– hátrányos helyzetűek segítése a róluk szóló cikkek, interjúk megírásával, publikálásával.
Egy társadalom akkor válhat jobbá, ha a tagjai figyelemmel és elfogadással fordulnak egymás felé. Hallasd te is a hangod!

Milyen hosszú a program?

4 hónap, az egyetemi félévhez igazodva
– Program indulása: 2020. október 7. szerda
– Program lezárása: 2021. január vége

Hogyan jelentkezz?

A lent található „Jelentkezem” gombra kattintva töltsd ki a jelentkezési lapot!
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 16. szerda 22:00
A kitöltött jelentkezési lapok és beküldött cikkek, ötletek alapján a program szervezői (média és szociális területen több éves tapasztalattal rendelkező fiatalok) választják ki azokat a jelentkezőket, akik az őszi félévben részt vehetnek a Dear Society programon.
A jelentkezést követően, a jelentkezési határidő lejárta után felvesszük veled a kapcsolatot, és tájékoztatunk a további részletekről, valamint a részvételi díj befizetésének módjáról.

Kérdéseiddel keress minket bátran a hello@dearsociety.hu email címen!

A Dear Society a Menetszél Egyesület programjaként valósul meg.