Budapesti korrepetálás

Adj tudást ajándékba, Budapesten is!

Önkénteseket keresünk budapesti korrepetáló programunkra!

Korrepetáló programunk két év sikeres ócsai jelenlét után 2018 októberében indult el az első budapesti iskolában. A VIII. kerületi Molnár Ferenc Általános Iskolában 15 fiatal önkéntesünk 25 felső tagozatos tanulónak segített a tanulásban. A programot a tanév második felében is folytatjuk, valamint egy új iskolában, a VIII. kerületi Deák Diák Általános Iskolában is elkezdjük a korrepetálást. Várjuk az önkéntesek jelentkezését!

A programban az önkéntesek fél éven keresztül (2019. március elejétől 2019. június elejéig) tanulnak együtt egyénileg vagy kisebb csoportokban a gyerekekkel.

Téged keresünk, ha:
– Tennél azért, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is továbbtanulási lehetőséghez jussanak
– Kitartó, lelkes és motivált vagy, ha valamibe belekezdesz, akkor azt végig is viszed
– Vállalod a heti egyszeri rendszeres korrepetálást egy hétköznap délutáni időpontban (13:30-as vagy 14:30-as kezdéssel)
– 14 és 35 év között vagy (iskolai közösségi szolgálatosok, egyetemisták és fiatal pályakezdők jelentkezését is várjuk)
– Előnyt jelenthet (de nem feltétel), ha van tapasztalatod tanítás, oktatás területén

Amit a program Neked adhat:
– Valódi, értékes, maradandó segítséget nyújthatsz
– Egy hasonló értékeket valló és segíteni kész fiatalokból álló közösséghez tartozhatsz
– Tapasztalatot szerezhetsz a korrepetálás és tanítás területén
– Felkészítő tréningen vehetsz részt, ahol többet tudhatsz meg az önkénteskedés kereteiről és a tanításról
– Folyamatos háttértámogatást kaphatsz a program önkéntes koordinátoraitól
– Megtapasztalhatod, hogy milyen az, amikor hatással vagy valakire, és ezért hálát és szeretetet kapsz cserébe
Plusz: Középiskolásoknak le tudunk igazolni az iskolai közösségi szolgálatból órákat.
Amennyiben tanárszakos hallgató vagy, a közösségi gyakorlatodat is le tudjuk igazolni a program teljesítését követően :)

Amit vállalnod kell:
– Március 4-től hetente egyszer (rendszeresített időpontban), egy órás tanulást általános iskolás, felső tagozatos, gyerekekkel a budapesti Molnár Ferenc Általános Iskolában (1085 Budapest, Somogyi Béla utca 9-15. - a Blaha Lujza tér közelében) vagy a Deák Diák Általános Iskolában (1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 4.)
– Részvételt egy felkészítő tréningen Budapesten.
A tréning helyszínét a jelentkezést követően fogjuk e-mailben elküldeni. Időpontja valószínűleg a program megkezdését megelőző héten lesz.
– A részvételt a program során egy esetmegbeszélőn, ahol tapasztalatot cserélünk az elmúlt időszakról, megbeszéljük a felmerülő kérdéseket és problémákat

Hogyan jelentkezz?
Töltsd ki az itt található jelentkezési lapot: https://goo.gl/forms/Kcah6ryLHiDQQgSm2
Jelentkezési határidő: Február 25. hétfő 23:59

A jelentkezést követően, a jelentkezési határidő lejárta után felvesszük Veled a kapcsolatot, és tájékoztatunk a további részletekről.

Kérdéseitekkel keressétek bátran a budapesti korrepetálás koordinátorát:
Laki Sarolta
Budapesti Korrepetálás Programkoordinátor