Újrahasznosított fesztivál-felszerelés – rászorulóknak

Mi lenne, ha a fesztiválok után a helyszínen hagyott sátrak, matracok és hálózsákok a szeméttelep helyett rászorulókhoz kerülnének? Idén a Sziget Fesztivál megkeresésére a Budapesti Máltai Fiatalok önkéntesei hajléktalan embereknek hálózsákokat, hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatásához sátrakat és matracokat gyűjtöttek össze.

Véget ért az utolsó koncert, hajnalban pedig a DJ pultok is elcsendesedtek. A Sziget Fesztivál zárónapján, augusztus 17-én már a búcsú és a pakolás kapta a főszerepet. A fesztivál szervezői ezen a napon kérték több szervezet részvételét a fesztiválozók által hátrahagyott tárgyak (főként sátrak, matracok, hálózsákok és kempingszékek) összegyűjtésében. A segítségért cserében a Sziget Fesztivál egy napijegyet is ajándékozott a fiataloknak.

sziget_onkenteskedes1
Budapesti Máltai Fiatalok a Szigeten (Fotó: Szakszon Flóra)

A gyűjtés körülményeiről és eredményeiről Tasnádi Dóri számolt be:

„A Budapesti Máltai Fiatalok önkéntesei közül tízen vállalkoztunk a feladatra. Szerda reggel a szakadó esőben meg is érkeztünk a Hajógyári-szigetre, ahol rengeteg gazdátlanul hagyott sátor és egyéb hasznos holmi várt minket.

sziget_onkenteskedes2
Fotó: Babus Csaba

Az egész napon át tartó gyűjtés eredményeként mintegy 60 sátrat szedtünk össze, 11 raklapnyi zsákot sikerült megtöltenünk. A sátrakon kívül találtunk sok matracot, polifoamot, melyek nagy segítséget jelentenek télen a hajléktalanoknak. Az összegyűjtött és kitisztított sátraknak pedig elsősorban az ócsai lakóparkban élő gyerekek örülhetnek majd, hiszen a következő táborban (a legtöbben talán életükben először) sátorozhatnak.

sziget_onkenteskedes3
Fesztivál után (Fotó: Szakszon Flóra)

A kezdeményezéssel mindenki jól járt: megtisztítottuk a Szigetet, részt vállaltunk eredeti állapotának visszaállításában, a feleslegessé vált tárgyak újrahasznosításával sok örömöt okozunk az ócsai gyerekeknek és a hajléktalanoknak, nem utolsó sorban pedig mi is fesztiválozhattunk.”

Comments are closed.