[:hu]Kicsit több játék[:]

[:hu]Ugrálóvár, trambulin, arcfestés, íjászkodás, gólyaláb, óriásjáték, családi sorverseny, egy perc és nyerhetsz, társasjáték és kézműves sarok várta a gyerekeket május 21-én, szombaton Magyarország egyik legnagyobb sport és szabadidőparkjában. Összesen több mint nyolcszázan vettek részt a családi rendezvényen.

Ingyenes családi napot szervezett május 21-én, szombaton 10 és 18 óra között Kicsit több játék címmel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a budapesti Decathlon Görzenál Sport és Szabadidőparkban.

gorzenal1

Fotó: Horváth Márk – A képekre kattintva galéria nyílik

A nap a hivatalos megnyitó után közös tornával indult.

gorzenal13

Fotó: Horváth Márk

A helyszín adottságaira építve görkorcsolya, gördeszka, roller és BMX bemutatókra, valamint kisebb csoportokban görkorcsolya-oktatásra is sor került.

gorzenal2

Fotó: Horváth Márk

Az extrém sportok mellett a hagyományosabb sportágakat (foci, rögbi, street ball, tollaslabda) is kipróbálhatták a résztvevők.

gorzenal3

Fotó: Rozsos Renáta

A program részeként a gyerekek és felnőttek kisebb változásokon mehettek keresztül: fodrászok fonták be a lányok haját, és készítettek egyedi frizurákat a fiúknak. A manikűrös körmöket festett, az arcfestésen dolgozók segítségével pedig Pókemberek, pillangók és oroszlánok lepték el a Görzenált. A megújult külsővel kreatív fotózáson állhattak modellt Máltai sisakban, kabátban vagy egy lovag bőrébe bújva.

gorzenal4

Fotó: Rozsos Renáta

A gyerekek a kézműves sarkon túl is kiélhették kreativitásukat: temperával festhettek össze egy lepedőt, amiből végül nagyméretű “kortárs gyerek műalkotás” született.

gorzenal11

Fotó: Horváth Márk

A Máltai Szeretetszolgálat mentőautója is kint volt a rendezvényen, a gyerekek és a felnőttek is megnézhették, mit rejt egy mentőautó belülről. Emellett a pátyi kerámiaműhely fogyatékkal élők által készített tárgyaiból is vásárolhattak az érdeklődők.

gorzenal12

Fotó: Horváth Márk

A családi napra a Máltai Szeretetszolgálat intézményeiből és programjainak helyszíneiről (Családok Átmeneti Otthona, III. kerületi játszóterek, ócsai devizahiteles lakópark) és más gyermekotthonokból is érkeztek nehéz helyzetben élő gyerekek és családok, de az esemény minden érdeklődő család számára nyitott volt.

gorzenal7

Fotó: Horváth Márk

Mindenki, aki teljesítette a lovagi kihívást – vagyis végigjárta a tíz előre meghatározott állomást, a regisztrációs pultnál egy kis jutalomban részesült. A délután folyamán tombolákat is sorsoltak: a Decathlon által felajánlott sporteszközök (két roller, biciklilámpák), valamint hajsütő vasak és sok más értékes ajándék talált gazdára.

gorzenal8

Fotó: Gősi Lilla

A rendezvény lebonyolításában, a játékokban és a szervezési feladatokban a III. kerületi Máltai Játszóterek kollégái, a Budapesti Máltai Fiatalok önkéntesei, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd névre hallgató önkéntes akciójára jelentkező fiatalok segítettek.

gorzenal9

Fotó: Horváth Márk

A több mint 60 fős segítő csapat fáradtan, de élményekkel gazdagon zárhatta le a napot.

gorzenal10

Fotó: Gősi Lilla

[:]

Comments are closed.